Overmars kondigt Ajax-transfers aan: 'We moeten voor 50 miljoen euro verkopen'

Overmars kondigt Ajax-transfers aan: 'We moeten voor 50 miljoen euro verkopen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 14:28ma 19-04-2021 om 14:28

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 17:11ma 19-04-2021 om 17:11

Ajax moet in de zomer spelers gaan verkopen. Dat heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aangekondigd bij ESPN. De coronacrisis hakt erin bij de Amsterdamse club.

Ajax speelde dit seizoen in de Champions League, reikte tot de kwartfinale van de Europa League, won zondag de KNVB Beker en kan de landstitel ruiken. Bovendien brachten spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek de laatste jaren vele miljoenen in de Amsterdamse kassa. Toch voelt Overmars de druk om komende zomer spelers te verkopen.

"Iedereen weet dat we een buffertje hebben, maar dat gaat heel snel naar beneden", laat de Ajax-directeur weten. "Ik hoop dat in het nieuwe seizoen de stadions weer uitverkocht zijn, want wij hebben dat gewoon nodig. Ik denk dat we wel twee transfers nodig hebben, als je uitgaven en kosten kijkt. Het is bekend: we moeten minimaal voor vijftig miljoen euro verkopen om quitte te spelen."

Overmars wordt nog niet platgebeld voor de spelers van Ajax, laat hij weten. Belangstelling uit Engeland voor Ryan Gravenberch is hem 'niet bekend'. "Mensen vergeten één ding: dat negentig procent van de clubs niks te besteden heeft. Dus het zal allemaal heel rustig worden. Voor Gravenberch en ook Lisandro Martínez is bij mij nog niemand geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws