Bestuurslid van 'Super League-club': 'Geen burgeroorlog, maar nucleaire oorlog'

Bestuurslid van 'Super League-club': 'Geen burgeroorlog, maar nucleaire oorlog'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 15:53ma 19-04-2021 om 15:53

De topclubs die hun deelname aan de Super League hebben toegezegd, liggen niet wakker van de storm aan kritiek op de plannen. Dat laat een bestuurslid, werkzaam bij één van de aangesloten Premier League-clubs, weten aan Sky Sports.

Het bestuurslid heeft zich uitgelaten over de strijd die volop gaande is tussen UEFA en de twaalf 'Super League-clubs'. Volgens hem zijn clubeigenaren niet bang voor slechte PR. "Ze hadden dit al verwacht. Hun taak is om voor winstmaximalisatie te zorgen. Het grotere plaatje van het voetbal is voor hen van ondergeschikt belang. Dit is geen burgeroorlog, het is een nucleaire oorlog", wordt een bestuurslid, dat werkzaam is bij één van de 'Big Six' uit Engeland, geciteerd.

In de nieuwe Super League zouden Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan elk jaar verzekerd zijn van deelname en de lucratieve televisiegelden niet met kleinere clubs hoeven te delen. De competitie moet plaats bieden aan twintig clubs, waarvan vijftien permanent. De UEFA en nationale bonden, waaronder de KNVB, voeren felle oppositie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws