Ajax kan uitnodiging voor elitefeestje verwachten: 'Denk dat ze rol gaan spelen'

Ajax kan uitnodiging voor elitefeestje verwachten: 'Denk dat ze rol gaan spelen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 17:12ma 19-04-2021 om 17:12

Frank van den Wall Bake denkt dat de twaalf voetbalclubs die de Super League willen oprichten vooral de UEFA onder druk willen zetten. Daarmee gaat het Europese voetbal er hoe dan ook heel anders uitzien, voorspelt de sportmarketeer.

"Ik verwacht dat er een nieuwe Champions League komt, grotendeels ingericht naar de wensen van de topclubs. Maar een afsplitsing? Dat denk ik niet", zegt Van den Wall Bake, die aan de basis stond van vele nieuwe concepten in de voetbalwereld, tegen RTL.

De sportmarketeer denkt onder meer dat de Europese grootmachten hun zin krijgen met een gesloten systeem, waardoor de topclubs altijd verzekerd zijn van deelname. "We krijgen straks een internationale competitie, met bijna dagelijks wedstrijden als Liverpool - Barcelona en Juventus - Real Madrid", schetst hij een toekomstbeeld. "En die duels zullen niet allemaal op de woensdagavond worden gespeeld, maar verspreid over de hele week. Het grote gevaar is daarbij dat de nationale competities in gevaar komen."

Van den Wall Bake denkt dat Ajax goede kans maakt om uitgenodigd te worden voor het elitefeestje. "Ik verwacht dat Ajax een rol gaat spelen in het nieuwe format. Op basis van het verleden, maar ook omdat grote clubs in elk geval de suggestie willen wekken de kleinere landen tegemoet te komen. De vraag is vervolgens wie Ajax dan gaat opstellen als het twee dagen later tegen Emmen in de Eredivisie speelt. In dat kader zal ook een topcompetitie als de Premier League straks minder waard worden."

Volgens Van den Wall Bake kan de UEFA eigenlijk niet anders dan overstag gaan. "Het dreigement om spelers die aan de Super League gaan meedoen te schorsen voor een EK of WK stelt niet zoveel voor. Als een voetballer moet kiezen tussen een paar miljoen per maand of uitkomen voor de nationale ploeg, is die keuze niet zo moeilijk. Nee, het zal nog even duren, maar ik denk dat de partijen elkaar straks wel gaan vinden in een compromis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws