Jansen acht Veerman goed genoeg voor Ajax en PSV: 'Denk dat hij daar moet staan'

Jansen acht Veerman goed genoeg voor Ajax en PSV: 'Denk dat hij daar moet staan'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 17:25ma 19-04-2021 om 17:25

Joey Veerman is goed genoeg om te slagen bij clubs als Ajax en PSV. Dat is het oordeel van sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen, die denkt dat zijn spelmaker meekan in de top van de Eredivisie.

"Ja, ik denk dat hij dat kan", zegt Jansen bij VI Live. "Het is zeker zo dat hij een aantal dingen nog beter moet doen. Maar op een hoger niveau, waar om hem heen nog makkelijker wordt gevoetbald, verwacht ik dat hij daarin mee kan. Hij zal nog een aantal dingen moeten leren, zo denk ik dat hij mooie stappen kan maken in het samenspel, het echt samen verdedigen aanvallen en het gebruik maken van elkaar."

De Friese coach prijst de kwaliteiten van de 22-jarige middenvelder. "Als Joey aan de bal komt, dan voetbalt hij zich altijd vrij. Hij heeft altijd oog voor diepgaande mensen. Dat is gewoon een enorme kwaliteit van Joey."

De vraag is nog wel op welke positie hij het best tot zijn recht komt. "De 6-positie, als het gaat om aan de bal komen, dan kan hij dat zeker in de Eredivisie prima. Maar hij moet iets hoger op het veld staan denk ik, als linkermiddenvelder. Hij kan een goal maken en heeft oog voor de steekpass. Hij heeft de kwaliteiten om hoger te staan op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Bij welke club zie jij Veerman het liefst?

Feyenoord
46%
AZ
27%
PSV
11%
Ajax
16%
(1955 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws