'Agüero is zo goed als rond met Barcelona en gaat Messi in Camp Nou houden'

'Agüero is zo goed als rond met Barcelona en gaat Messi in Camp Nou houden'

19-04-2021 20:53
48

Sergio Agüero staat op het punt om een contract te tekenen bij Barcelona. De Argentijnse spits vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Manchester City en heeft een contractvoorstel in beraad waar hij tevreden mee is.

Er is 'intensief onderhandeld', zo valt te lezen bij TyC Sports, maar daardoor is het akkoord tussen Agüero en Barcelona nu bijna bereikt. Hij zou voor twee jaar gaan tekenen in Camp Nou en Joan Laporta, de president van de Catalanen, hoopt spoedig bekend te kunnen maken dat de 32-jarige spits volgend seizoen een Blaugrana is.

Het Argentijnse medium weet dat Agüero ook naar Juventus had kunnen vertrekken en dat de Italianen een financieel voordeel hadden ten opzichte van Barcelona. De reden dat de aanvaller toch voor Barça kiest is eenvoudig: Lionel Messi. De twee zijn goede vrienden en zouden graag nog eens samen willen spelen.

Dat lijkt er volgend seizoen van te gaan komen, want het aantrekken van de spits is ook belangrijk in het proces om Messi bij de club te houden. La Pulga heeft nog altijd geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst en zou door het vooruitzicht van samenspelen met zijn vriend waarschijnlijk in Camp Nou willen blijven.