Ajax neemt stelling, Van der Sar vreest 'heel onzekere periode voor het voetbal'

Ajax neemt stelling, Van der Sar vreest 'heel onzekere periode voor het voetbal'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 21:48ma 19-04-2021 om 21:48

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 08:59di 20-04-2021 om 08:59

Ajax heeft maandagavond alsnog stelling genomen in de discussie over de Super League. Volgens algemeen directeur Edwin van der Sar zijn de Amsterdammers tegen de komst van het nieuwe toernooi.

"Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League. Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de UEFA is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd", laat Van der Sar weten. Eerder op de dag vonden de Amsterdammers het nog te vroeg om een standpunt in te nemen, maar nu keert de Eredivisie-koploper zich dus alsnog tegen de Super League-plannen.

"Via mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij gesprekken over een nieuwe opzet van de UEFA clubcompetities", stelt de oud-doelman, die vice-voorzitter is van de belangenorganisatie voor Europese clubs. "Ajax heeft in een eerder stadium samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League voor de clubs toegankelijker te maken."

"Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing gevonden te hebben. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend gemaakt hebben, met als gevolg dat een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal", aldus Van der Sar.

Ajax leek als enige Nederlandse club eventueel in aanmerking te komen voor een plekje in de Super League, waarin ruimte moet zijn voor vijf 'aanvullende' deelnemers. In totaal moeten twintig teams gaan deelnemen aan het toernooi, waarvan Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan de initiatiefnemers zijn.

Die clubs willen ook in hun nationale competities blijven uitkomen, maar het is de vraag of dat mogelijk zal zijn. De UEFA dreigt de clubs uit hun competitie te zetten en spelers te weren van EK's en WK's.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws