Weer frontale aanval United-icoon Neville: 'Schop ze de club en het land uit'

Weer frontale aanval United-icoon Neville: 'Schop ze de club en het land uit'

19-04-2021 23:30 Laatste update: 20-04-2021 07:30
64

Gary Neville ageert opnieuw fel tegen de plannen voor een Super League. De voormalig rechtsback van Manchester United noemt het van levensbelang dat zijn grote liefde en de andere elf clubs worden gestopt.

"Het is moeilijk om niet emotioneel te worden en je ziek te voelen", zegt Neville, die weer viral gaat. "Maar iedereen moet zich hier tegen verzetten, ministers, voetbalclubs, analisten. Vergeet loyaliteiten en wie je support, iedereen moet samenkomen om dit voorstel te stoppen. Dit is een aanval op alles dat belangrijk is in dit land. Voetbal hielp mensen de afgelopen tien maanden op de been te blijven, temidden van een pandemie. En dat proberen ze ons af te pakken."

Neville hield zich lang op de vlakte over eigenaren als de Glazer-familie bij Manchester United, maar nu is de maat vol. Hij hekelt onder meer de United-bazen. "Ik kan er niet mee leven dat ze iedere voetbalfan in dit land aanvallen. Ze hebben een grens overschreden. Het zijn scavengers, aaseters, en ze moeten uit deze club en uit dit land worden geschopt. We moeten ons nu verenigen. We moeten dit absoluut stoppen."