Van Praag weg met ongekende knal: 'Super League-contracten al afgesloten'

Van Praag weg met ongekende knal: 'Super League-contracten al afgesloten'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 06:54di 20-04-2021 om 06:54

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 07:19di 20-04-2021 om 07:19

Voor Michael van Praag voelt het plan voor de Super League als een dolksteek in de rug. De 73-jarige Amsterdammer, die maandag zijn laatste dag had bij het uitvoerend comité van de UEFA, staat desondanks niet achter het plan om spelers van de 'dirty dozen' te weren van het EK komende zomer.

"Ik heb Ceferin dat horen zeggen op een persconferentie. In de vergadering van het dagelijks bestuur is dat echter niet aan de orde gekomen", laat Van Praag weten aan de NOS. "Aan zulke maatregelen kleven heel veel juridische aspecten. En de spelers kunnen er niets aan doen wat hun bazen beslissen. Die mag je in mijn ogen niet straffen."

Van Praag schaarde zich al wel achter de UEFA-preses in zijn woede over Juventus-voorzitter Andrea Agnelli. "Hij heeft vrijdag in een telefonisch gesprek met Ceferin nog aangegeven de hervormingen van de Champions League te steunen. En dan zondag om middernacht ineens als een dief in de nacht bekend te maken voor de Super League te gaan. En vervolgens niet meer je telefoon opnemen... Hij is een ordinaire leugenaar, een bedrieger", aldus de oud-voorzitter van Ajax en de KNVB.

Het nieuwe bestuur van de UEFA vergadert vrijdag verder over de Super League-kwestie. Dat gebeurt zonder Van Praag. "Ik weet het oprecht niet", zegt hij over wat de toekomst van het Europese clubvoetbal gaat brengen. "Ik heb begrepen dat er voor de Super League al contracten zijn afgesloten. In het voetbal weet je het nooit. Ik weet wel dat ik het jammer vind dat ik er niet meer bij betrokken ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten spelers van de 'dirty dozen' uitgesloten worden van het EK?

Ja
59%
Nee
41%
(2040 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws