'Van der Kuijlen verdient een vol stadion, maar ik ben blij dat het zo kan'

'Van der Kuijlen verdient een vol stadion, maar ik ben blij dat het zo kan'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 09:11di 20-04-2021 om 09:11

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is blij dat er aankomend weekend fans aanwezig zullen zijn in stadion om de op maandag overleden clubicoon Willy van der Kuijlen te herdenken. De Eindhovense club neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen FC Groningen.

Gerbrands is geschokt door het overlijden van Van der Kuijlen. "Voetbal zat echt in zijn genen. Een jaar geleden was hij hier, dan zag hij het stadion vanachter het raam boven en werd hij emotioneel. Zijn vrouw vertelde ook, want de familie hield ons voortdurend op de hoogte, dat hij voor de tv ineens weer opveerde als de naam of stem van bijvoorbeeld Guus Hiddink of Mark van Bommel voorbijkwam", vertelt de algemeen directeur aan De Telegraaf.

Van der Kuijlen leed namelijk aan Alzheimer. Door corona mocht en kon hij ook niet meer op de Herdgang komen om wedstrijden te bekijken. "Dat heeft hem denk ik echt niet geholpen en is treurig. De vreugdemomenten waarop hij zo genoot, werden steeds minder." Gerbrands is zeer verheugd over het feit, zeker gezien de omstandigheden, dat er aankomende zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer supporters aanwezig zullen zijn in het Philips Stadion. "Deze man verdient natuurlijk een vol stadion, zoals Harry van Raaij dat eerder ook verdiend had. Ik ben blij dat dit nu in ieder geval al kan voor een geweldig mens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws