'Als voetballer was Van der Kuijlen voor mij net zo goed als Johan Cruijff'

'Als voetballer was Van der Kuijlen voor mij net zo goed als Johan Cruijff'

20-04-2021 10:45
166

Aad de Mos en Huub Stevens vinden dat Willy van der Kuijlen qua voetballend vermogen in de buurt kwam van Johan Cruijff. De all-time topscoorder van de Eredivisie overleed maandagmorgen op 74-jarige leeftijd.

Aad de Mos blikt in gesprek met De Telegraaf met warme gevoelens terug op de persoon Van der Kuijlen. "Willy was een geweldig mens, een geweldige voetballer en na Johan Cruijff denk ik de beste aanvaller die Nederland ooit gekend heeft. Met Van der Kuijlen en Van Beveren had Oranje in de jaren zeventig wereldkampioen kunnen worden", vertelt De Mos. Van der Kuijlen fungeerde als assistent van De Mos, toen hij hoofdtrainer was bij PSV.

Ook oud-ploeggenoot Huub Stevens stelt dat Van der Kuijlen een van de beste Nederlandse voetballers aller tijden is. "Het is jammer dat hij in een periode is geboren dat er een andere voetbalgrootheid was. Als voetballer is Wil voor mij net zo goed als Johan Cruijff, maar die heeft er met zijn Amsterdamse brutaliteit veel meer gebruik van gemaakt. Wil was daarvoor te bescheiden”, aldus Stevens.