Ceferin neemt 'Europese giganten' weer onder vuur: 'Weet waar je vandaan komt'

Ceferin neemt 'Europese giganten' weer onder vuur: 'Weet waar je vandaan komt'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 11:50di 20-04-2021 om 11:50

UEFA-baas Aleksander Ceferin laat voor de tweede dag op rij geen spaan heel van de twaalf oprichters van de Super League. Hij roept de clubs op bij zinnen te komen.

"Dit gaat iedereen aan", begint Ceferin zijn speech op het UEFA-congres. "Deze mensen zien voetbalvolgers als consumenten, fans als klanten en competities als producten. Egoïsme is nu belangrijker solidariteit, geld belangrijker dan eer, hebzucht belangrijker dan loyaliteit en dividend belangrijk dan passie..."

"Voetbal is van niemand. Wat zeg ik, voetbal is van iedereen", vervolgt de voorzitter van de UEFA. "De grote clubs van dit moment waren in het verleden niet allemaal grote clubs. Voetbal is dynamisch, onvoorspelbaar. Dat maakt het spelletje zo mooi. De clubs die denken dat ze groot en onaantastbaar zijn, moeten weten waar ze vandaan komen. Dat ze nu Europese giganten zijn, is mede te danken aan de UEFA."

Ceferin roept de clubs bij zinnen te komen. "Jullie blijven welkom om je in te schrijven voor onze toernooien. Wij gaan deze wedstrijd niet verliezen en zijn niet bereid tot een compromis."

De Sloveense baas van de Europese voetbalbond richt zich vervolgens tot de 'Big Six' van de Premier League. "Het maakt ons niet uit of jullie initiatief uit hebzucht, arrogantie of onwetendheid komt, maar maak je fout goed. Doe het voor de Engelse fans, voor heel Engeland als home of football."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws