UEFA benoemt KNVB-voorzitter Spee: meteen aan de slag met Super League

UEFA benoemt KNVB-voorzitter Spee: meteen aan de slag met Super League

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 13:38di 20-04-2021 om 13:38

Het Nederlandse voetbal blijft vertegenwoordigd in het hoofdbestuur van de UEFA. KNVB-voorzitter Just Spee is dinsdag benoemd tot lid van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond. Hij volgt Michael van Praag op.

Spee (56) volgde Van Praag eind 2019 ook al op als voorzitter van de KNVB. Bij het UEFA-congres in de Zwitserse stad Montreux was de Haarlemmer één van de negen kandidaten om de acht beschikbare plaatsen in het bestuur over te nemen. Alleen de Belg Mehdi Bayat haalde het niet.

"Vooraf had ik er voorzichtig een goed voorgevoel over dat ik in het ExCo verkozen zou worden", reageert Spee op de KNVB-website. "Dat gevoel was gebaseerd op onze campagne waarin we vrijwel alle aangesloten bonden uitgebreid hebben gesproken. Maar voor nu ben ik ook wel heel erg blij én opgelucht dat het allemaal gelukt is."

Spee kan meteen aan de bak: de lancering van de Super League heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. "Het is een moeilijk dossier, een revolutionair idee waarop een zeer groot deel van het Europese voetbal nu niet zit te wachten", zegt hij. "Wat we moeten doen, is proberen de eenheid in ons voetbal te herstellen. Voor de KNVB is daarbij altijd het uitgangspunt dat het voetbal-ecosysteem en daarmee een eerlijk speelveld gewaarborgd blijft. Daar gaan we mee aan de slag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws