'Jonker kan Telstar verlaten: Eerste Divisie-topclub voert gesprekken met coach'

'Jonker kan Telstar verlaten: Eerste Divisie-topclub voert gesprekken met coach'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 14:08di 20-04-2021 om 14:08

Andries Jonker staat mogelijk voor een overstap binnen de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC hoopt de 58-jarige trainer over te nemen van Telstar, waar hij een aflopend contract heeft.

Almere City brak in maart met Ole Tobiasen en momenteel neemt Jeroen Rijsdijk de honneurs waar. Jonker is één van de kandidaten om komende zomer het stokje over te nemen, meldt Omroep Flevoland. Beide partijen hebben inmiddels enkele oriënterende gesprekken gevoerd, al sprak de huidig nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie ook met andere kandidaten.

Jonker was in het verleden onder meer hoofdtrainer bij FC Volendam, Willem II en Bundesliga-club VfL Wolfsburg. Bovendien diende hij als assistent van Louis van Gaal bij FC Barcelona en Bayern München en was hij tussen 2014 en 2017 hoofd jeugdopleiding van Arsenal. Met Telstar staat Jonker momenteel op een elfde plek. De Witte Leeuwen willen graag verder met de coach, maar die gaf nog geen duidelijkheid.

Almere is al verzekerd van deelname aan de play-offs. De achterstand op nummer twee De Graafschap bedraagt zes punten. Beide teams treffen elkaar vrijdag op De Vijverberg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws