Serie A-voorzitters 'ziedend' door Agnelli: 'Wat verandert? We winnen al 80 jaar'

Serie A-voorzitters 'ziedend' door Agnelli: 'Wat verandert? We winnen al 80 jaar'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 16:46di 20-04-2021 om 16:46

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli snapt het verzet tegen de Super League niet. De vrees dat Juventus, AC Milan en Internazionale onverslaanbaar worden in Italië, wuift hij weg.

De bestuurders van de Serie A hielden maandagavond een vergadering over de Super League en de drie 'afvallige' Italiaanse clubs. De Juventus-topman kreeg de wind van voren van zijn collega's, maar hij was daar niet van onder de indruk, zo meldt La Repubblica.

Volgens de Italiaanse krant was de spanning om te snijden en bovendien gooide Agnelli nog extra olie op het vuur. "Met 350 miljoen euro per jaar is de Scudetto altijd voor Juventus, Inter of AC Milan", zo kreeg de preses van de Oude Dame te horen. "Maar dat is al tachtig jaar zo, geloof ik", bitste hij terug. Daardoor ontstaken de andere voorzitters in woede.

Juventus, Milan en Inter gaven ook aan dat ze deel willen blijven uitmaken van de Serie A. De competitieorganisator gaf toe dat ze niet bij machte zijn om de drie eruit te kegelen. De Italiaanse voetbalbond FIGC zou in dat geval een langdurige, juridische strijd wachten.

Overigens kreeg Agnelli ook al de wind van voren van Michael van Praag en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. De Nederlandse voetbalbestuurder noemde hem een 'ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws