Ajax krijgt Deens toptalent op proef: 'Als de mogelijkheid er is, gaat hij erheen'

Ajax krijgt Deens toptalent op proef: 'Als de mogelijkheid er is, gaat hij erheen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 17:49di 20-04-2021 om 17:49

Ajax krijgt, wanneer de coronasituatie in Nederland dat toelaat, Filip Bundgaard op proef. De zestienjarige aanvaller maakt indruk in het eerste elftal van Randers en gaat een kans krijgen om zich in Amsterdam te bewijzen.

Sören Pedersen, sportief directeur van de Deense middenmoter, geeft tegenover bold.dk aan dat Ajax geïnteresseerd is in Bundgaard. "Ze nodigden hem uit voor een proeftraining op het moment dat het coronavirus dat toelaat. We hebben het geaccepteerd, dus Filip zal erheen gaan als de mogelijkheid er is. Dan kan Ajax kijken of ze hem vast willen leggen."

De Amsterdammers zagen de zestienjarige aanvaller op videobeelden en willen hem nu graag van dichtbij aan het werk zien. Pedersen verwacht dat de jongeling moeilijk te behouden zal zijn voor zijn club. "Dat is ook onderdeel van onze strategie. Hij is een buitengewoon talent en het is nog maar de vraag of hij als meerderjarige in ons elftal zal spelen."

Bundgaard werd afgelopen zomer een vast onderdeel van de A-selectie van Randers, dat in de Deense Superliga uitkomt. Hij kreeg al in acht wedstrijden speeltijd en kwam daarin nog niet tot scoren. Het talent ligt nog voor tweeënhalf jaar vast bij de Denen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws