Britse media slaan op hol: Chelsea én Man City willen weg uit Super League

Britse media slaan op hol: Chelsea én Man City willen weg uit Super League

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 19:57di 20-04-2021 om 19:57

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 20:13di 20-04-2021 om 20:13

Chelsea wil tóch niet in de nieuw te vormen Super League stappen, melden de BBC en The Times dinsdagavond. De Londenaren waren één van de twaalf 'founding fathers', maar willen zich nu officieel terugtrekken.

Eerder op de dag kwam het nieuws al door dat Chelsea en Manchester City zouden twijfelen aan het project. Beide clubs zouden geschrokken zijn van alle furieuze reacties onder voetbalvolgers. Ook het gedrag van Manchester United en Liverpool heeft voor irritatie bij Chelsea en Manchester City gezorgd, klinkt het. Nu lijkt Chelsea nu definitief op de weg terug: The Times spreekt van 'the beginning of the end'.

EXCLUSIVE
Chelsea now preparing documentation to request withdrawing from the ESL https://t.co/Us6bLdfUvE

— Dan Roan (@danroan) April 20, 2021

Just to add confirmation: Chelsea are withdrawing from the Super League. The beginning of the end https://t.co/ilZM3ZdYh4

— Martyn Ziegler (@martynziegler) April 20, 2021

In de loop van de dinsdagavond is er nóg meer nieuws doorgekomen uit Engeland. Inmiddels zou ook Manchester City zijn conclusies getrokken hebben, meldt onder meer The Telegraph. Als beide clubs het inderdaad voor gezien houden, zijn er nog tien van de twaalf 'founding fathers' over. Volgens het zondagavond laat gepubliceerde Super League-statement, moet de nieuw te vormen competitie uit twintig clubs bestaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws