Hulpeloos Schalke daalt definitief af naar 2. Bundesliga, Bayern op Meister-koers

Hulpeloos Schalke daalt definitief af naar 2. Bundesliga, Bayern op Meister-koers

20-04-2021 22:20
53

Het hing al maandenlang in de lucht, maar na dinsdagavond is Schalke 04 niet meer te redden. Die Königsblauen gingen onderuit bij concurrent Arminia Bielefeld en dalen na dit seizoen definitief af naar de Tweede Bundesliga.

Arminia Bielefeld-Schalke 04 1-0
Bij aanvang was al duidelijk dat Schalke een wonder nodig had. De ploeg van Dimitrios Grammozis moest al zijn laatste vijf wedstrijden winnen om nog boven de degradatiestreep uit te komen. Klaas-Jan Huntelaar en de zijnen kwamen in negentig minuten tegen Arminia echter tot welgeteld nul schoten op doel. In de tweede helft gingen ze kopje onder: eerst was het Fabian Klos die van afstand de 1-0 binnenschoot, niet lang daarna kreeg Malick Thiaw zijn tweede gele kaart.

Ralf Fährmann stopte in de slotfase nog een penalty van Klos – de rebound ging er wel in, maar werd afgekeurd wegens buitenspel – maar die oprisping kon Schalke niet meer helpen. Die Königsblauen staan al het hele seizoen bij de onderste twee in de Bundesliga en zullen ook niet meer onder de streep uit komen.

Bayern München-Bayer Leverkusen 2-0
Aan de andere kant van de ranglijst lijkt de race ook gelopen. Bayern München deed tegen Bayer Leverkusen al vroeg zaken en had genoeg aan een furieus eerste kwartier: Eric-Maxim Choupo-Moting en Joshua Kimmich legden al vroeg in de wedstrijd de eindstand vast. Bayern gaat met een voorsprong van tien punten op RB Leipzig de laatste vier speelrondes in en kan komend weekend al zijn negende (!) titel op rij veiligstellen.

De overige uitslagen
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 2-0
1. FC Köln-RB Leipzig 2-1