Chelsea sluit protestavond af met 0-0 en pakt op doelsaldo Champions League-plek

Chelsea sluit protestavond af met 0-0 en pakt op doelsaldo Champions League-plek

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 23:11di 20-04-2021 om 23:11

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 23:15di 20-04-2021 om 23:15

Op een bewogen dinsdagavond is er ook nog gevoetbald in Engeland. Chelsea heeft thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Brighton & Hove Albion en heeft hierdoor op doelsaldo de vierde plek in de Premier League overgenomen.

Het duel tussen Chelsea en Brighton zou eigenlijk om 20.00 uur lokale tijd beginnen, maar de aftrap werd met een kwartier verplaatst vanwege protesten van de fans. Zij spraken hun afkeer uit tegen de op handen zijnde deelname van hun club aan de Super League. Later op de avond konden ze feestvieren, toen bekend werd dat Chelsea zich terug zou willen trekken. The Blues hebben overigens nog geen officieel standpunt ingenomen, zoals Manchester City al wel heeft gedaan.

Op het veld gebeurde er iets minder dan buiten Stamford Bridge. Hakim Ziyech werd dertien minuten voor tijd gewisseld, Joël Veltman maakte namens de gasten de negentig minuten vol en zag ploeggenoot Ben White in de blessuretijd rood krijgen. Brighton hield de 0-0 echter op het bord. Chelsea komt in punten gelijk met stadgenoot West Ham United, maar heeft een beter doelsaldo en meldt zich op plek vier. Deze positie geeft recht op Champions League-voetbal, mits men zich inderdaad terugtrekt uit de Super League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws