'Memphis neemt lager salaris voor lief en onderhandelt met Barcelona'

'Memphis neemt lager salaris voor lief en onderhandelt met Barcelona'

21-04-2021 07:54
146

Memphis Depay gaat een droomtransfer maken van Olympique Lyon naar FC Barcelona. Dat voorspelt Catalunya Radio, dat weet dat de Oranje-international momenteel in onderhandeling is met de Catalanen.

Het management van Memphis had al een ontmoeting met Mateu Alemany, die door Joan Laporta is aangesteld als directeur voetbalzaken van Barcelona. Het is een uitdrukkelijke wens van trainer Ronald Koeman om herenigd te worden met de 27-jarige aanvaller, nadat de twee al succesvol samenwerkten bij het Nederlands elftal. Ook Memphis zelf is zeer enthousiast om bij Barça aan de slag te gaan.

Koeman wilde Memphis afgelopen zomer reeds naar Camp Nou halen, maar dat bleek vanwege de penibele financiële situatie niet mogelijk. Zelfs nu de oud-speler van PSV en Manchester United transfervrij de overstap kan maken zal hij genoegen moeten nemen met een lager salaris dan hem aanvankelijk was voorgespiegeld. Dat zou hij echter voor lief nemen om alsnog bij Barça te kunnen tekenen, al is er op dit moment nog geen akkoord.

Memphis heeft ook voorstellen van Atlético Madrid, Juventus en Internazionale op zak, maar die clubs lijken dus kansloos.