Ten Hag hekelt 'belachelijke maatregel': 'Ik vind het vreselijk voor Onana'

Ten Hag hekelt 'belachelijke maatregel': 'Ik vind het vreselijk voor Onana'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 14:25wo 21-04-2021 om 14:25

Erik ten Hag heeft 'zwaar' met Andre Onana te doen. De Kameroense doelman mocht vanwege zijn dopingschorsing niet deelnemen aan de bekerfestiviteiten van Ajax.

Ajax vierde de 2-1 zege op Vitesse in de finale van de KNVB Beker urenlang in de kleedkamer van De Kuip. Onana ontbrak: de doelman volgt weliswaar een programma van de club, maar mag niet in de buurt van de selectie komen zolang zijn dopingschorsing loopt.

"Ik vind het vreselijk, de situatie waarin Andre zit", zegt Ten Hag tegen Het Parool. "Ik vind het een belachelijke maatregel dat hij niet met ons mag trainen, niet eens bij ons in de buurt mag komen. Hij is geïsoleerd van de groep."

Ten Hag heeft medelijden met Onana. "De schorsing zelf vind ik buitensporig: een jaar uitsluiting voor een middel dat niet prestatiebevorderend is. Ik heb zwaar met hem te doen. Ik stuur af en toe een appje. Officieel mag ik niet met hem praten, al heb ik hem nog wel een paar keer op de club ontmoet toen hij er was voor besprekingen met de clubleiding."

Kort voor de gewonnen bekerfinale van Ajax maakte directeur voetbalzaken Marc Overmars bekend dat de gesprekken met Onana over een nieuw contract op niets zijn uitgelopen. Albert Botines, zaakwaarnemer van de Kameroense doelman, sluit een langer verblijf echter nog niet uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Onana volledig isoleren is een te zware maatregel

Eens
78%
Oneens
22%
(3029 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws