Roures zet alle Super League-clubs in hun hemd met vurig betoog

Roures zet alle Super League-clubs in hun hemd met vurig betoog

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 18:40wo 21-04-2021 om 18:40

De Spaanse mediamagnaat Jaume Roures zet zijn vraagtekens bij het pact dat de twaalf Super League-clubs gesloten hebben. Hij denkt dat het idee om een topcompetitie op te starten gebouwd is op drijfzand. Het is nooit de bedoeling geweest om een Super League op te starten, denkt hij.

Roures, CEO van het Spaanse televisiebedrijf Mediapro, uit in gesprek met het Spaanse persbureau EFE grote twijfels. Het startkapitaal zou op 3,5 miljard euro liggen, maar daar gelooft hij weinig van. "Er zijn veel onbeantwoorde vragen over de Super League. De inkomsten uit het project hebben nooit bestaan. Waarom is er nooit een persconferentie gegeven? Omdat er niets bekend te maken is. Ja, de televisiegelden dalen, maar wat is de toegevoegde waarde van een competitie die niet georganiseerd wordt door de UEFA? Er is niemand van de Super League die onderhandeld heeft over een televisiecontract. Helemaal niemand."

Het op poten zetten van een Super League heeft meer voeten in de aarde dan menigeen denkt, aldus Roures. "Ze zeggen dat de competitie in augustus of misschien volgend seizoen al van start zou kunnen gaan. Maar om de Super League uit te zenden moet ieder land een open competitie houden die eerst langs de mededingsautoriteiten moet en misschien zelfs langs de Europese Commissie. Dit duurt maanden, zeker in tijden van corona."

"En hoe kunnen ze een Super League introduceren zonder Franse of Duitse teams? We hebben het hier over 160 miljoen Europese inwoners. Als die landen niet meedoen, hoe krijgen ze dan het inkomen dat ze voor ogen hebben? Wie gaat de scheidsrechters aanstellen? De nationale bonden, die tegen de Super League zijn? Of gaat de Super League zijn eigen scheidsrechters benoemen? Is er überhaupt een VAR?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws