Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Makkelie en Kuipers 'volkomen terecht' naar EK: 'Ben blij dat ik dat gedaan heb'

Makkelie en Kuipers 'volkomen terecht' naar EK: 'Ben blij dat ik dat gedaan heb'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 19:14wo 21-04-2021 om 19:14

Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn beide erg trots op het feit dat ze aankomend zomer actief zullen zijn op het Europees Kampioenschap voetbal. Vooral Makkelie, die voor het eerst mag fluiten op een eindronde, is blij met de waardering voor zijn prestaties.

"Het is een jongensdroom die uitkomt om geselecteerd te worden voor een groot eindtoernooi", laat de scheidsrechter weten op de website van de KNVB. "Ik ben begonnen met fluiten op m’n tiende, het is heel mooi dat ik dit dan weet te bereiken. Blijdschap en trots overheersen, ook voor mijn team. Het is prachtig dat we deze waardering krijgen voor onze prestaties", vervolgt Makkelie.

Kuipers begint deze zomer aan zijn vijfde grote eindtoernooi. "EURO 2020 zou mijn laatste eindtoernooi worden, toen het vorig jaar werd uitgesteld. Ik heb er over moeten nadenken om nog een jaar door te gaan om toch op dat EK te fluiten. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, ook voor mijn fantastische assistenten. We zijn vastberaden om er een geweldig EK van te maken."

Ook scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is erg verheugd met de aanstelling van Makkelie en Kuipers. "Het is geweldig dat Nederland twee scheidsrechters levert voor het EK en daarnaast volkomen verdiend. De prestaties van Björn en Danny hebben de arbitrage in Nederland de afgelopen jaren al een enorme boost gegeven, ik ben ervan overtuigd dat ze dat op het EK gaan doortrekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws