Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

AZ hoopt 'kampioensfeest' van Ajax te verknallen: 'Uitgelezen mogelijkheid'

AZ hoopt 'kampioensfeest' van Ajax te verknallen: 'Uitgelezen mogelijkheid'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 19:52wo 21-04-2021 om 19:52

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 21:27wo 21-04-2021 om 21:27

AZ-trainer Pascal Jansen heeft er alle vertrouwen in dat AZ aankomende zondag in staat is om de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax te verzieken. Als de Amsterdamse formatie donderdagavond weet te winnen van FC Utrecht, kan Ajax aankomend weekend de 35e landstitel in de clubgeschiedenis grijpen.

Maar dan moet de ploeg van trainer Erik ten Hag wel eerst zien te winnen van AZ in de eigen Johan Cruijff Arena. Jansen hoopt dat de Alkmaarders, die eerder dit seizoen twee keer verloren van Ajax, dit keer wél als winnaar van het veld weten te stappen. "Wij hebben zo onze eigen redenen om van Ajax te willen winnen. We hebben dit jaar al twee keer van ze verloren en hebben het een en ander recht te zetten", vertelt de trainer aan AZ TV.

Jansen vindt dat AZ aan een sterke fase bezig is in de Eredivisie. "We zijn beter en comfortabeler aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug. Dat nemen we als vertrouwen mee, dus ik denk dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om ook Ajax in die reeks mee te nemen."

De oefenmeester heeft de Europese uitschakeling en het optreden van Ajax in de bekerfinale gevolgd. "Ja zeker. Sowieso als liefhebber, maar in het geval van Ajax nu ook met wat extra interesse." Ajax-AZ begint zondagmiddag 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden bij Ajax-AZ?

Ajax wint!
68%
Gelijkspel
13%
AZ wint!
19%
(1543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws