AZ hoopt 'kampioensfeest' van Ajax te verknallen: 'Uitgelezen mogelijkheid'

AZ hoopt 'kampioensfeest' van Ajax te verknallen: 'Uitgelezen mogelijkheid'

21-04-2021 19:52 Laatste update: 21:27
151

AZ-trainer Pascal Jansen heeft er alle vertrouwen in dat AZ aankomende zondag in staat is om de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax te verzieken. Als de Amsterdamse formatie donderdagavond weet te winnen van FC Utrecht, kan Ajax aankomend weekend de 35e landstitel in de clubgeschiedenis grijpen.

Maar dan moet de ploeg van trainer Erik ten Hag wel eerst zien te winnen van AZ in de eigen Johan Cruijff Arena. Jansen hoopt dat de Alkmaarders, die eerder dit seizoen twee keer verloren van Ajax, dit keer wél als winnaar van het veld weten te stappen. "Wij hebben zo onze eigen redenen om van Ajax te willen winnen. We hebben dit jaar al twee keer van ze verloren en hebben het een en ander recht te zetten", vertelt de trainer aan AZ TV.

Jansen vindt dat AZ aan een sterke fase bezig is in de Eredivisie. "We zijn beter en comfortabeler aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug. Dat nemen we als vertrouwen mee, dus ik denk dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om ook Ajax in die reeks mee te nemen."

De oefenmeester heeft de Europese uitschakeling en het optreden van Ajax in de bekerfinale gevolgd. "Ja zeker. Sowieso als liefhebber, maar in het geval van Ajax nu ook met wat extra interesse." Ajax-AZ begint zondagmiddag 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.