Hendriks keert als 'beer' terug naar De Kuip: 'Samenwerking verloopt heel goed'

Hendriks keert als 'beer' terug naar De Kuip: 'Samenwerking verloopt heel goed'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 20:37wo 21-04-2021 om 20:37

Ramon Hendriks (19) hoopt volgend seizoen een kans te krijgen in het shirt van Feyenoord. De centrale verdediger speelt dit seizoen op huurbasis voor NAC Breda, waar hij in korte tijd uitgegroeid is tot een vaste basisklant in het elftal van trainer Maurice Steijn.

Hendriks had naar eigen zeggen even de tijd nodig om te acclimatiseren in Breda, maar vond toch redelijk snel zijn draai. "Bij Jong Feyenoord deden we vooral conditionele oefeningen (de beloftenploeg mocht niet gezamenlijk trainen vanwege het coronavirus, red.). Bij NAC moest ik weer wennen aan het voetballende gedeelte, maar als je weer bezig bent zit je snel weer op je oude niveau hoor", vertelt de centrumverdediger in gesprek met ELF Voetbal.

De jonge verdediger hoopt volgend jaar een kans te krijgen in de eerste selectie van de Rotterdammers. "Ik heb wel het idee dat de komst van technisch directeur Frank Arnesen wel een verandering heeft teweeggebracht. Feyenoord was heel soepel in het verhuren van de talenten. De toekomst van de club staat centraal en de technisch directeur ziet het grotere plaatje van de ontwikkeling van jonge spelers. De samenwerking verloopt heel goed."

Hendriks werkt in Breda vooral aan zijn fysieke gesteldheid. "Ik ben gaan kijken hoe ik dat kon verbeteren door middel van andere voeding en betere training. Ik zit nog in een traject, maar sinds de beginperiode van corona ben ik vijf kilo aangekomen. Extra coronakilo’s, maar dan positieve kilo’s, haha. Ik denk niet dat dat de reden was dat ik nog niet aan de bak ben gekomen bij Feyenoord. Ik ben best geduldig, maar het moge duidelijk zijn dat iedere jonge speler staat te trappelen om minuten te maken in De Kuip."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws