Memphis en Lyon uitgeschakeld in bekertoernooi, 'Mourinho-loos' Spurs wint laat

21-04-2021 23:02 Laatste update: 23:04
11

Memphis Depay is met Olympique Lyon uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi. Tottenham heeft de eerste wedstrijd na het vertrek van manager José Mourinho winnend af weten te sluiten. Sevilla wist in de Primera División de lastige uitwedstrijd tegen Levante om te zetten in een overwinning, waardoor de ploeg van Luuk de Jong voor even boven FC Barcelona staat op de ranglijst.

Lyon - Monaco 0-2
Lyon en Monaco namen het in de kwartfinale van de Coupe de France tegen elkaar op. Met Memphis in de basis kreeg de thuisploeg de betere mogelijkheden. In de 51ste minuut kreeg Lyon-verdediger Sinaly Diomandé alleen een rode kaart én een strafschop tegen, na gevaarlijk spel. Dat strafschop werd benut door Wissam Ben Yedder, waardoor de wedstrijd volledig kantelde. Niet veel later tekende Kevin Volland voor de 0-2, wat uiteindelijk ook de einduitslag werd.

Door de nederlaag ligt Lyon uit het bekertoernooi en kan het zich volledig focussen op de Ligue 1. Daarin staat het op een vierde plek, met maar drie punten minder dan koploper Lille OSC.

Tottenham - Southampton 2-1
Met interim-trainer Ryan Mason aan het roer begon Tottenham niet heel sterk aan het duel tegen laagvlieger Southampton. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Spits Danny Ings knikte een hoekschop van James Ward-Prowse knap binnen in de verre hoek: 0-1.

Na rust tapte Spurs uit een ander vaatje en wist het via Gareth Bale na een uur spelen op gelijke hoogte te komen. De Welshman kwam via de kluts in balbezit en dirigeerde het leer zeer vakkundig naar de verre bovenhoek: 1-1. In de absolute slotfase wist Spurs het duel toch nog naar zich toe te trekken. Eerst werd een treffer van Heung-Min Son nog afgekeurd door buitenspel, maar in de laatste officiële minuut van de wedstrijd was het wel raak. De Zuid-Koreaan mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 2-1.

Levante - Sevilla 0-1
Sevilla heeft zichzelf door een minimale overwinning op Levante een uitstekende dienst bewezen in de Spaanse competitie. De ploeg van Luuk de Jong, die tegen Levante in de slotfase van het duel in mocht vallen, gaat door de overwinning FC Barcelona voorbij op de ranglijst en schuift op naar plek drie. De formatie van Ronald Koeman heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

De treffer van Youssef En-Nesyri vlak na rust bleek genoeg voor de overwinning. Ondanks de vele kansen voor de bezoekers bleef het bij 0-1. De Jong kwam vijf minuten voor tijd binnen de lijnen voor de Marokkaanse doelpuntenmaker en concurrent in de punt van de aanval.