Race tegen de klok voor Blind: 'Ik denk dat het heel moeilijk wordt'

Race tegen de klok voor Blind: 'Ik denk dat het heel moeilijk wordt'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 21:20wo 21-04-2021 om 21:20

Het EK wordt een lastig verhaal voor Daley Blind, voorspelt Ajax-trainer Erik ten Hag. De verdediger liep in de interland met Gibraltar een zware enkelblessure op en is maanden uit de roulatie. Het EK begint al over minder dan twee maanden.

Ten Hag sluit niet uit dat Blind het gaat halen, al is de kans vooralsnog erg klein. De linkspoot is onlangs geopereerd. "Wat ik heb gehoord, ziet het er goed uit", zo wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf. "Maar ik heb nog nooit van een chirurg gehoord dat een operatie niet goed is verlopen. Maar met mijn kennersoog denk ik ook dat het er goed uit ziet."

Ten Hag hoopt dat Blind het EK gaat halen. "Dat zou geweldig voor hem zijn, maar het moet wel verantwoord zijn. Ik denk dat Daley er vol voor gaat. Maar als ik naar zijn blessure kijk, denk ik dat het heel moeilijk wordt. Niet dat de blessure gecompliceerd is. Die tijd staat er gewoon voor. Maar het gaat heel goed, dus de hoop is nog niet vervlogen."

Het Nederlands elftal begint op zondag 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne. Daarna volgen ontmoetingen met Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws