Manchester City zet belangrijke stap richting Premier League-titel

21-04-2021 23:10 Laatste update: 22-04-2021 08:58
6

Manchester City heeft een voorsprong van elf punten op nummer twee Manchester United. De wedstrijd tegen Aston Villa kwam moeizaam op gang, maar werd wel gewonnen: 1-2.

Het begin beloofde weinig goeds voor Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola kwam nog binnen de minuut op achterstand door John McGinn. Dat deed hij na precies achttien seconden omdat de verdediging van Man City niet op stond te letten.

Het was meteen een van de spaarzame wapenfeiten van Aston Villa. Manchester City wist de stand na 22 minuten gelijk te trekken. Phil Foden had het op z'n heupen tegen Aston Villa en maakte er 1-1 van. Rodrigo Hernández zette The Citizens nog voor de rust op het goede spoor.

Maar nog voor de theepauze incasseerde City ook een klap met de rode kaart voor John Stones. Hij werd aanvankelijk bestraft met geel, maar na inmenging van de VAR werd dat rood. Profiteren van de manmeersituatie kon Aston Villa niet. De thuisploeg kwam na rust zelf ook met tien man te staan na een tweede gele kaart van Matty Cash. Invaller Anwar El Ghazi kon geen gelijkmaker meer forceren.

De landstitel lijkt een kewestie van tijd voor Manchester City. De voorsprong op Man United is elf punten, al hebben The Red Devils nog wel een wedstrijd tegoed.