Real Madrid wint eenvoudig en is zeker één dag koploper van Spanje

Real Madrid wint eenvoudig en is zeker één dag koploper van Spanje

21-04-2021 23:52 Laatste update: 22-04-2021 00:01
36

Real Madrid is zeker voor één dag koploper van Spanje. De zwaar gehavende Madrilenen wonnen tamelijk eenvoudig bij Cádiz: 0-3. Koploper Atlético Madrid komt donderdag in actie.

Door de vele blessuregevallen en coronabesmettingen had Real-trainer Zinédine Zidane weinig te kiezen tegen Cádiz. De Fransman moest daarom zwaar leunen op jeugdspelers. Het leek een zware pot te worden tegen de nummer dertien van Spanje, maar de drie punten werden eenvoudiger dan verwacht binnengesleept.

Na een half uur spelen opende Karim Benzema de score vanaf de stip nadat Vinicius Junior onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Benzema schoot vervolgens feilloos raak. De Fransman bereidde kort daarna de 0-2 van Alvaro Odriziola voor, om voor de rust zelf de 0-3 te maken.

Real Madrid leek z'n kruit in de eerste helft verschoten te hebben, in de tweede helft werd niet meer gescoord. De Koninklijke is zeker tot donderdagavond 20.45 uur koploper van Spanje. Atlético treft Huesca om 19.00 uur en neemt bij winst de koppositie weer over. FC Barcelona staat derde.