De Ligt laat zich zien met assist én goal: 'Heerser in beide strafschopgebieden'

22-04-2021 08:20
38

Ploeggenoot Alex Sandro pakte met twee goals de hoofdrol, maar ook Matthijs de Ligt liet zich woensdagavond zien tijdens Juventus-Parma. De Oranje-international leverde één assist af op Sandro én legde in de tweede helft zelf de 3-1 eindstand vast. Wat vond de Italiaanse pers van zijn optreden?

De Corriere della Sera is zuinig en doet niet aan scorebordjournalistiek: De Ligt krijgt een 6,5, ondanks zijn assist en doelpunt. 'Na rust zorgde hij voor de beslissing, maar hij speelde geen grootse wedstrijd, zeker niet in de eerste helft.'

CalcioMercato zet iets hoger in en is wél te spreken over De Ligt, die een 7 bij mag schrijven. 'Eerst heeft hij een doorslaggevende rol bij de eerste goal, vervolgens speelt hij met Graziano Pellè (ex-AZ en -Feyenoord, red.) en vervolgens maakt hij zijn eerste van het seizoen... Heel veel beter dan dit wordt het niet.' Il Messaggero deelt om vergelijkbare redenen ook een 7 uit.

De volgende ruime voldoende is afkomstig van de Italiaanse tak van Eurosport: wéér een 7 voor De Ligt. 'Opnieuw een sterke prestatie in defensief opzicht. En als hij zich in het strafschopgebied van de tegenstander meldde, was hij dodelijk: eerst een assist bij de 1-0, vervolgens de 3-1 die de wedstrijd in het slot gooide.'

De volgende 7 is afkomstig van Fanta Magazine, die De Ligt omschrijft als 'heerser van de beide strafschopgebieden'. Vooral zijn bijdrage in de zestien meter van Parma wordt uitgelicht. 'Hij gunde zichzelf het plezier van zijn eerste goal van het seizoen en was ook nog betrokken bij de gelijkmaker van Alex Sandro.'

We sluiten dit eentonige lijstje af met de volgende 7, afkomstig van TuttoMercatoWeb. 'Een assist en een goal: dát was zijn handtekening onder het succes van De Oude Dame. De Ligt was onaantastbaar in de lucht. In verdedigend opzicht waren er een paar smetjes, maar het is hem uiteraard vergeven.'