Memphis uit ongenoegen over Frappart: 'Teleurstellend, boosmakend en oneerlijk'

Memphis uit ongenoegen over Frappart: 'Teleurstellend, boosmakend en oneerlijk'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 09:18do 22-04-2021 om 09:18

Memphis Depay is helemáál niet blij met Stéphanie Frappart. De eerste vrouwelijke scheidsrechter van Frankrijk gaf de aanvaller een onterechte gele kaart bij de hectische bekerexit van Olympique Lyon tegen AS Monaco (0-2).

Lyon werd woensdagavond uitgeschakeld in de kwartfinales van de Coupe de France. Na afloop gaat het vooral over Frappart: de scheidsrechter gaf twee rode en zeven gele kaarten aan de thuisploeg. Eén van de gele kaarten was voor Memphis, die daardoor een schorsing oploopt.

'Ik kan gewoon met mijn hoofd niet bij deze kwartfinale. Heel teleurstellend, boosmakend en allesbehalve eerlijk!', reageert Memphis, die in de zeventigste minuut werd gewisseld. Kort daarvoor kreeg hij een gele kaart van Frappart voor een vermeende schwalbe. "Hij werd bestraft wegens simuleren, maar er werd echt een overtreding op hem gemaakt, we hebben de beelden teruggezien", reageert trainer Rudi Garcia tegenover RMC Sport.

Garcia, die zelf een rode kaart kreeg van Frappart vanwege aanmerkingen op de leiding, begrijpt de woede bij Memphis maar al te goed. "Ik weet niet of de scheidsrechters weten wie er op scherp staan, maar we hebben ook een competitie te spelen. Dat Memphis zou worden geschorst voor deze gele kaart, zou heel oneerlijk zijn."

Memphis en Frappart kwamen elkaar een maand geleden ook al tegen. Bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Letland floot voor de eerste keer in de geschiedenis een vrouwelijke scheidsrechter de mannen van Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws