FC Utrecht wil kampioensduel Ajax uitstellen: 'Daar heeft Haller een hekel aan'

FC Utrecht wil kampioensduel Ajax uitstellen: 'Daar heeft Haller een hekel aan'

22-04-2021 11:13
124

FC Utrecht wil donderdagavond voorkomen dat Ajax tegen AZ de kampioenswedstrijd gaat spelen. Daarvoor moet oude bekende Sébastien Haller onschadelijk worden gemaakt, weet Willem Janssen.

Janssen en Haller speelden tussen 2015 en 2017 samen bij FC Utrecht en kennen elkaar dus door en door. Nu staan ze tegenover elkaar in Amsterdam. "Dat gaat met het mes tussen de tanden", waarschuwt Janssen tegenover RTV Utrecht. "Je weet dat je superscherp moet zijn."

Wedden

Meer odds

"Maar het is niet alleen Haller", benadrukt de Utrecht-captain. "Het worden wel directe duels, maar ze gaan het voornamelijk over de grond proberen. Dan kan hij met zijn fysiek het laatste zetje geven. We moeten proberen om hem te slim af te zijn."

Janssen weet waar Haller te pakken is. "Hij heeft er een hekel aan als je probeert voor te dringen. Dat vraagt scherpte. Als je de pass leest en net voor hem bent, maar dat kan ook een gevaar zijn omdat hij zijn imposante lichaam erin zetten. Dat soort details zullen belangrijk zijn. Maar ook de lopers om hem heen moeten we bespelen."

Als Ajax in de Johan Cruijff Arena wint van FC Utrecht, volgt komende zondag de kampioenswedstrijd tegen AZ. "Ik kijk ernaar uit hoe we weerstand kunnen bieden tegen de absolute top van Nederland", aldus Janssen. "Ik hoop of we roet kunnen gooien in het aanstaande kampioensfeest."