Maandag wordt D-Day voor ADO, 'serieus gevaar' dreigt voor hekkensluiter

Maandag wordt D-Day voor ADO, 'serieus gevaar' dreigt voor hekkensluiter

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 12:32do 22-04-2021 om 12:32

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 17:04do 22-04-2021 om 17:04

ADO Den Haag blijft nog een paar dagen in spanning zitten. Maandag wordt pas uitspraak gedaan in het kort geding dat de Eredivisie-hekkensluiter tegen grootaandeelhouder United Vansen aanspande: ADO claimt nog twee miljoen euro van de Chinese partij tegoed te hebben en heeft dat geld zo snel mogelijk nodig.

Eerder werd al duidelijk dat ADO niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen als het geld niet vóór maandag binnen is. Algemeen directeur Mohammed Hamdi liet zich in de rechtszaal ontvallen dat de clubs anders 'serieus in gevaar' komt. "De club bestaat 116 jaar. We doen er alles aan om de club overeind te houden", voegde hij daaraan toe.

De zitting – zonder afgevaardigden van UVS – duurde uiteindelijk amper een kwartier. Maandag wordt het dus D-Day voor ADO. De Hofstedelingen zijn ondertussen al enige tijd bezig met het zoeken naar een nieuwe eigenaar. De Amerikaanse World Soccer Holdings moet UVS op gaan volgen, maar wil eerst de machtsorganen HFC en Stichting Toekomst ADO Den Haag hervormen: zolang dat niet gebeurt, liggen de overnamegesprekken stil.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws