Ook Super League-clubs verrast: 'Van: wat krijgen we nu? naar: het gaat gebeuren!'

Ook Super League-clubs verrast: 'Van: wat krijgen we nu? naar: het gaat gebeuren!'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 13:12do 22-04-2021 om 13:12

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 13:16do 22-04-2021 om 13:16

De voetbalwereld stond de afgelopen dagen in brand na de plotselinge aankondiging én ontmanteling van de Europese Super League. De aankondiging van zondag kwam niet alleen voor de buitenwacht als een totale verrassing: ook voor de betrokkenen zelf was het een grote schok.

Het Super League-nieuws sluimerde al een aantal maanden op de achtergrond, maar zondag laaide de discussie plotseling op. The New York Times en The Times hadden de beschikking over de namen van de twaalf clubs die mee zouden doen. Bij die clubs was het opeens alarmfase één. "Het ging van: wat krijgen we nu? Naar: oh shit, het gaat echt gebeuren", wordt one well-placed Super League source – anoniem – geciteerd door The Guardian.

Met name in Engeland barstte een storm van kritiek los. Uiteindelijk kwam er 's avonds laat pas een statement van de twaalf clubs, maar toen was het eigenlijk al te laat. "Uur na uur ging voorbij, zonder dat er een officieel statement was. En dus kregen de tegenstanders alle ruimte. Er was geen enkel tegengeluid, dat de positieve kanten van de Super League benadrukte." Dat had overigens niet zo veel zin gehad, vermoedt de bestuurder. "Het was alsof je tegen een orkaan in moest schreeuwen."

Manchester City en Chelsea begonnen als eerste te twijfelen en uiteindelijk deed de hele Premier League-afvaardiging een stapje terug. Of de clubs zich nog snel aan een soortgelijk project wagen, is nog maar zeer de vraag. "De positie van de UEFA is alleen maar sterker geworden. Ik denk dat het nog één generatie duurt voordat de clubs weer zoiets gaan doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws