Oelschlägel-cirkel rond: 'Leuk om terug te keren in de Johan Cruijff Arena'

Oelschlägel-cirkel rond: 'Leuk om terug te keren in de Johan Cruijff Arena'

22-04-2021 13:59
22

FC Utrecht-doelman Eric Oelschlägel keert donderdagavond terug in het stadion waar zijn seizoen op 16 december 2020 begon. De 25-jarige Duitser was aanvankelijk reserve achter Maarten Paes en Thijmen Nijhuis, maar moest als invaller aan de bak in een bekerduel met Ajax.

Paes liep toen een hersenschudding op en werd vervangen door Oelschlägel. FC Utrecht verloor uiteindelijk met 5-4 en lag uit de beker, maar Oelschlägel stond zijn plekje niet meer af. "Het is leuk voor mij om terug te keren in de Johan Cruijff Arena. Daar liggen bijzondere herinneringen. Positieve en negatieve", vertelt hij aan De Telegraaf.

Donderdagavond wacht her volgende bezoek aan Ajax. FC Utrecht strijdt nog om een ticket voor de play-offs en Oelschlägel hoopt vooral dat het niet weer zo'n doelpuntrijke wedstrijd als in december wordt. "Vijf tegengoals was te veel. We zullen defensief beter moeten staan en als we dan offensief net zo gevaarlijk kunnen zijn als in de bekerwedstrijd, dan hebben we een goede kans."

Ajax en FC Utrecht trappen donderdag om 18.45 uur af. De wedstrijd zou eigenlijk begin februari gespeeld worden, maar werd toen afgelast wegens hevige sneeuwval. Als Ajax wint, kan het zondag in eigen huis kampioen worden tegen AZ.