Engelse pers: Spurs maakt profielschets, Ten Hag één van de kandidaten

Engelse pers: Spurs maakt profielschets, Ten Hag één van de kandidaten

22-04-2021 16:14
43

Tottenham Hotspur heeft Erik ten Hag op de korrel. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde football.londin donderdag. De Ajax-trainer zou op een shortlist met veel grote namen staan.

Spurs schoof na het ontslag van José Mourinho Ryan Mason naar voren. Hoewel de oud-voetballer (29) zijn ploeg woensdagavond naar een 2-1 zege op Southampton leidde, zoekt Spurs naar een meer ervaren manager. Onder aanvoering van voorzitter Daniel Levy is de profielschets al opgesteld, meldt football.londen.

Het ideaalplaatje: een progressieve, aanvallend ingestelde trainer met een voorkeur voor balbezit en gevoel voor de cultuur van de club. Ten Hag kán daaraan voldoen, klinkt het. Het zou het eerste buitenlandse avontuur zijn voor de Ajax-trainer. Van een officiële Spurs-poging is nog geen sprake.

Ten Hag is zéker niet de enige kandidaat: ook Julian Nagelsmann (RB Leipzig), Brendan Rodgers (Leicester City), Marcelino (Athletic Bilbao), Gareth Southgate (Engeland) Graham Potter (Brighton & Hove Albion), Eddie Howe, Maurizio Sarri en Massimiliano Allegri (allen clubloos) worden genoemd.

Ten Hag en Ajax-directeur Marc Overmars committeerden zich afgelopen zondag nog aan Ajax. "We zijn een twee-eenheid", zei de trainer tegen ESPN. "We kunnen goed met elkaar en dat is belangrijk in het samenstellen van de selectie en het leiden van de ploeg."