Ten Hag neemt het op voor 'missing link' Ajax: 'Jullie willen wat zoeken'

Ten Hag neemt het op voor 'missing link' Ajax: 'Jullie willen wat zoeken'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 18:45do 22-04-2021 om 18:45

Erik ten Hag neemt het op voor Sébastien Haller. De Franse spits staat onder druk omdat hij de afgelopen weken moeizaam tot scoren komt. Ten Hag bekijkt het echter anders.

Haller had het in de eerste weken op de heupen, maar inmiddels lijkt de klad er een beetje in te zitten. "Ik denk dat Ajax is gaan draaien op het moment dat hij kwam. We hebben veel geïnvesteerd (22,5 miljoen, red.), maar hij was wel de missing link. Als je ziet hoeveel doelpunten hij heeft gemaakt en hoeveel assists hij heeft gegeven... (acht goals, vijf assists, red.). Daarnaast is hij een aanspeelpunt."

Ten Hag kijkt er niet raar van op dat Haller het moeilijk heeft. "Hij heeft het in de Bundesliga en Premier League goed gedaan, maar bij Ajax zijn de ruimtes kleiner. Daar moet je aan wennen, maar hij heeft het vermogen zich aan te passen. Bij West Ham stond hij vaak op een eiland. Hij kan beide."

Haller is vaak onderwerp van gesprek bij ESPN, Ten Hag kan zich niet vinden in de kritiek. "Jullie als 'experts', als analisten, willen altijd wat zoeken. Ook vanuit de negativiteit. Het zijn geen robots, sommige dingen zijn logisch. Hij heeft niet alle wedstrijden een negen gespeeld, hij heeft ook een mindere fase gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws