Ten Hag fronst zijn wenkbrauwen: 'Een grote fout, dat is duidelijk toch?'

Ten Hag fronst zijn wenkbrauwen: 'Een grote fout, dat is duidelijk toch?'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 21:15do 22-04-2021 om 21:15

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 21:49do 22-04-2021 om 21:49

Erik ten Hag zag een wedstrijd met twee gezichten tussen Ajax en FC Utrecht. De Amsterdammers speelden in de eerste helft onder de maat, de tweede helft was volgens de oefenmeester een stuk beter. De beslissing van de VAR om de treffer van Davy Klaassen af te keuren, zorgt voor gefronste wenkbrauwen.

Ten Hag geeft na de wedstrijd uitleg over het spel van zijn ploeg in de Johan Cruijff Arena. "Als je niet wint, dan ben je daar niet tevreden mee. De eerste helft was onder ons niveau. De organisatie stond niet goed. In de rust hebben we dat kunnen corrigeren. Aan de bal, onze veldbezetting, het was niet goed", vertelt Ten Hag voor de camera van ESPN.

Dat het in de eerste helft niet liep, had volgens Ten Hag een duidelijke reden. "De eerste helft: een slechte instelling. Het gaat niet op 99 procent, het zal op 100 procent moeten. We gingen klagen, dat moeten we niet doen. We moeten duels winnen, geconcentreerd voetballen."

Over het spel van Ajax in de tweede helft is Ten Hag wél tevreden. "In de tweede helft heb ik een heel goed Ajax gezien. Utrecht kwam er niet meer aan te pas en we hebben kansen gecreëerd. De wissels hadden een goede impuls", vervolgt de Ajax-trainer, die weinig begrijpt van de afgekeurde goal van Klaassen. "Een grote fout van de VAR, maar dit is duidelijk toch? Deze beelden hebben zij (de VAR en AVAR, red.) ook gezien. Dan moet er een andere beslissing komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws