Klaassen begrijpt er helemaal niets van: 'Dat zien die gasten in Zeist toch ook?'

Klaassen begrijpt er helemaal niets van: 'Dat zien die gasten in Zeist toch ook?'

22-04-2021 21:45
153

Davy Klaassen begrijpt er niets van dat zijn doelpunt tegen FC Utrecht werd afgekeurd. De VAR keek naar het moment, maar liet de beslissing van de grensrechter staan. Dit tot ongenoegen van de Ajax-middenvelder.

In eerste instantie besluit ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. te vragen naar de plaats op de reservebank voor Klaassen, die daar duidelijk over is. "Nee, daar ben ik niet blij mee", vertelt hij met een grote lach op zijn gezicht voor de camera van ESPN. "Ik speel liever, maar uiteindelijk bepaalt de trainer."

Klaassen kwam na ongeveer 55 minuten spelen binnen de lijnen en dacht twee minuten later de 1-1 op het scorebord te zetten. De grensrechter vlagde het moment af, al leek het geen buitenspel. De VAR greep echter niet in. "Hoe kan je dat dan... Dat zien die gasten in Zeist toch ook? Je ziet toch die witte lijn? Gebruik je gezonde verstand, dan zie je het", vervolgt Klaassen. "Het zijn misschien de regeltjes die ze moeten volgen. De VAR is een goed 'ding', maar je eigen ogen... Als het zo duidelijk is."

Over de eerste helft van Ajax is Klaassen duidelijk. "We lieten ons een beetje piepelen door Utrecht. Ze kwamen hier om te vechten, dat is een beetje hun voetbal. Daar moeten we ons tegen wapenen, maar we moeten er op een zekere hoogte ook in mee."