Chaos na degradatie Schalke, auto Uth 'op zijn kop gegooid': 'De angst in de ogen'

Chaos na degradatie Schalke, auto Uth 'op zijn kop gegooid': 'De angst in de ogen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 09:30vr 23-04-2021 om 09:30

Laatste update: vrijdag 23 april 2021 om 09:36vr 23-04-2021 om 09:36

Er komen steeds meer details naar buiten over de incidenten na de degradatie van Schalke 04 naar de Tweede Bundesliga. De spelers werden achterna gezeten door woedende supporters, die onder meer de auto van spits Mark Uth op zijn kop hebben gegooid.

Dinsdagavond werd de spelersbus van Schalke opgewacht door een groep woedende supporters, die voor een grote chaos zorgden. Clubicoon Gerald Asamoah vertelde in gesprek met ARD dat hij niet had verwacht dat de fans zo tekeer zouden gaan. "Ik was een van de eersten die de bus uitging", vertelt hij. "Ik was niet bang, ik ken de fans al lang. Ik ging ervan uit dat er niets zou gebeuren."

Dat bleek een fout van Asamoah: de fans waren woedend en achtervolgden de spelers. Sportschau meldt dat er veel misging dinsdagavond. De auto van Uth, die in het verleden actief was voor sc Heerenveen en Heracles Almelo, werd op zijn kop gegooid. Suat Serdar werd belaagd toen hij naar huis wilde gaan en een speler die niet bij naam wordt genoemd, verbleef voor zijn eigen veiligheid in een hotel op het terrein van Schalke.

"Ik zag een van de werknemers op de grond liggen, hij werd geschopt", gaat Asamoah verder. "De angst in de ogen van Mike Büskens (de assistent-trainer, red.) zal ik me voor altijd blijven herinneren." Eerder op de avond reageerde Asamoah al met tranen in zijn ogen op de degradatie van zijn club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws