'PSV wilde uiteindelijk zeven miljoen euro betalen, Anderlecht betaalde zes'

'PSV wilde uiteindelijk zeven miljoen euro betalen, Anderlecht betaalde zes'

23-04-2021 13:09
13

PSV zat in het verleden meermaals achter Steven Defour aan. De Belg vertelt bij het Belgische Friends of Sports over de belangstelling van de Eindhovense club. PSV had veel geld over voor de middenvelder, die destijds onder contract stond bij FC Porto.

Na vijf jaar bij Standard Luik verkaste Defour (33) voor zo'n zes miljoen euro naar FC Porto. PSV meldde zich vervolgens bij de Portugese club. "PSV had een bod gedaan bij Porto, maar daar werd niet op gereageerd. Ze belden mij: Steven, kun jij aan de directeur vragen of ze in ieder geval die mail kunnen beantwoorden? PSV begon bij 4,5 miljoen euro en wilde tot zeven miljoen gaan, maar dat vond Porto niet genoeg."

"Toen we op trainingskamp waren in Nederland hebben PSV en Porto elkaar gesproken. PSV was positief en dacht dat het wel rond ging komen. Toen zei m'n zaakwaarnemer dat PSV lastig zou worden. Ik dacht: hoezo moeilijk? Ik ga toch geen jaar verliezen? Hij vroeg wat ik van Anderlecht vond, maar ik vond dat ik dat niet kon maken (gezien Standard-verleden, red.). M'n zaakwaarnemer zou het alsnog rond proberen te krijgen met PSV. Dat bleef moeilijk, omdat Porto het niet wilde."

Defour vond dat hij het niet kon maken om voor Anderlecht te kiezen, gezien zijn verleden bij Standard én KRC Genk. De transfer naar Anderlecht kwam er echter toch. "PSV wilde uiteindelijk zeven miljoen euro betalen, Anderlecht maakte het rond met zes."