Ajax overweegt Álvarez naar de Spelen te laten gaan: 'Het ziet er goed uit'

Ajax overweegt Álvarez naar de Spelen te laten gaan: 'Het ziet er goed uit'

23-04-2021 14:01
21

Edson Álvarez mag hopen op speelminuten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Gerardo Torrado, sportief directeur van de Mexicaanse voetbalbond, heeft gesproken met Ajax en is hoopvol dat de Amsterdammers de speler vrijgeven voor de Spelen.  

Dat vertelt Jaime Lozano, bondscoach van het Mexicaans olympisch voetbalelftal, in gesprek met TV Azteca. Naast Álvarez hopen de Mexicanen ook op de beschikbaarheid van Diego Lainez, het Mexicaanse talent van Real Betis. "Het is nog niet honderd procent rond, maar het lijkt erop dat de clubs de spelers willen vrijgeven en dat ze deel kunnen nemen aan de Spelen. Het ziet er goed uit", vertelt Lozano.

Álvarez is 23 jaar, waardoor hij geen dispensatie hoeft te hebben om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen. "Ik wil duidelijk maken dat het nog niet zeker is, maar de kans is groot dat alle spelers met de juiste leeftijd zich bij ons kunnen voegen", herhaalt Lozano. Mexico treedt op de Olympische Spelen aan tegen Frankrijk, Japan en Zuid-Afrika. Het toernooi vindt plaats tussen 21 juli en 7 augustus.