Gudde negeert advies en komt 'gewoon' met kampioensschaal naar Alkmaar

Gudde negeert advies en komt 'gewoon' met kampioensschaal naar Alkmaar

23-04-2021 13:40 Laatste update: 13:41
97

KNVB-directeur Eric Gudde gaat tegen het advies van Cambuur-trainer Henk de Jong in en komt vrijdagavond ‘gewoon’ met de kampioensschaal naar Alkmaar. Als de Friese club punten pakt bij Jong AZ en De Graafschap tegen puntenverlies aanloopt, zijn de Friezen officieel kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Cambuur-trainer De Jong adviseerde Gudde enkele dagen geleden om de schaal niet persoonlijk te komen uitreiken vanwege alle commotie van vorig jaar. De KNVB besloot toen om het seizoen zonder promotie/degradatie te beëindigen, terwijl hard Cambuur op weg was naar de Eredivisie. De oefenmeester van Cambuur wilde waken voor een gênante situatie.

Een woordvoerder van de KNVB laat weten aan het ANP dat Gudde echter 'gewoon' naar Alkmaar komt om de kampioensschaal uit te reiken. Volgens de voetbalbond behoort dit tot de verantwoordelijkheden van de directeur betaald voetbal. Vorige week verzekerde Cambuur zich overigens al van promotie naar de Eredivisie.

Het scenario kan echter nog sappiger worden. Mochten de Leeuwarders en de Superboeren vrijdagavond winnen en concurrent NAC punten laten liggen, dan kunnen de nummer één en twee van de Keuken Kampioen Divisie met een salonremise de spanning bovenin wegnemen. Cambuur is dan kampioen, De Graafschap promoveert als nummer twee en Gudde zou dan vertegenwoordigers van beide clubs onder ogen moeten komen.