UEFA bevestigt speelsteden EK 2020: Dublin en Bilbao krijgen slecht nieuws

UEFA bevestigt speelsteden EK 2020: Dublin en Bilbao krijgen slecht nieuws

23-04-2021 13:50 Laatste update: 14:05
22

De UEFA heeft vrijdag bevestigd dat München toch vier duels voor het EK 2020 mag organiseren. De groepswedstrijden die aanvankelijk in Bilbao en Dublin zouden worden gespeeld, worden verplaatst naar respectievelijk Sevilla en Sint-Petersburg. Het achtste finale-duel dat in Dublin gepland stond, wordt verplaatst naar Wembley.

Dat laat de UEFA weten in een persbericht. De Europese voetbalbond wil dat er bij alle EK-wedstrijden publiek aanwezig is. Die garantie konden Bilbao en Dublin niet geven. Hoewel München vanwege problemen met de autoriteiten ook lange tijd terughoudend moest zijn, is het de stad toch gelukt om de zaken op tijd rond te krijgen en ruim twaalfduizend fans te verwelkomen. Amsterdam zal op het EK ook definitief als speelstad fungeren. 

"We hebben hard samengewerkt met de gaststeden en lokale autoriteiten om een ​​veilige en feestelijke omgeving tijdens het EK te kunnen garanderen. Ik ben erg blij dat we nu bij alle wedstrijden toeschouwers kunnen verwelkomen", aldus UEFA-president Aleksander Čeferin in het persbericht.

Het EK van komende zomer, dat start op 11 juni en eindigt op 11 juli, zal gespeeld worden in Amsterdam, Rome, Londen, Kopenhagen, München, Glasgow, Boedapest, Boekarest, Sint-Petersburg, Sevilla en Bakoe. Eigenlijk had het eindtoernooi in de zomer van 2020 gespeeld moeten worden, maar de globale uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten.