Advocaat baalt van aantal fans in De Kuip: '6000 mensen in zo'n stadion...'

Advocaat baalt van aantal fans in De Kuip: '6000 mensen in zo'n stadion...'

23-04-2021 16:09
41

Dick Advocaat heeft gemengde gevoelens over de terugkeer van de supporters in De Kuip. Enerzijds is De Kleine Generaal blij dat er weer mensen op de tribunes kunnen zitten tegen Vitesse, maar aan de andere kant vindt Advocaat het aantal Feyenoord-fans dat naar binnen mag wat magertjes.

"Het aantal is natuurlijk heel erg jammer. Zesduizend mensen (in werkelijkheid 6500, red.) in zo'n groot stadion...", vertelt Advocaat op de persconferentie over de fans die het duel tussen Feyenoord en Vitesse mogen bezoeken. "Maar voor die spelers denk ik dat het geweldig is dat er weer wat mensen zitten, er weer wat geluid komt, er weer een reactie komt op iets. Dat is heel bepalend."

"Je weet nu soms echt niet wat je ziet, als bij uitstadions anderhalf uur van tevoren aankomt", gaat Advocaat verder. "Daar is het voetbal natuurlijk niet voor gemaakt. Er moet wel beweging inzitten, met het publiek."

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse gaat om 14.30 van start. Voor beide ploegen is de wedstrijd cruciaal, met het oog op de verdeling van de Europese tickets.