Utrecht haalt Grieks international naar Galgenwaard: 'Kalos irthate, Tasos'

Utrecht haalt Grieks international naar Galgenwaard: 'Kalos irthate, Tasos'

23-04-2021 17:08 Laatste update: 17:54
69

FC Utrecht heeft de eerste aanwinst voor het seizoen 2021/2022 binnen. De club uit de Domstad presenteert vrijdagmiddag Anastasios Douvikas (21). De Griekse spits komt over van Volos NFC en tekent een contract voor vier seizoenen.

Dat meldt Utrecht via de officiële kanalen. Douvikas heeft zijn eerste wedstrijden voor het nationale elftal van Griekenland al gespeeld en maakte in 2017/2018 zijn debuut op het hoogste niveau van Griekenland. Toen speelde hij nog voor Asteras Tripolis. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar Volos, waar hij in 26 competitiewedstrijden tot 10 treffers kwam. Hij stond naar verluidt in de belangstelling van RSC Anderlecht en de Griekse top, maar maakt de stap naar Nederland.

"Ik heb mij nadat ik hoorde van de interesse van FC Utrecht verdiept in de club. Ik ben een harde werker en geef altijd het maximale en ik denk dat ik wat dat betreft uitstekend bij FC Utrecht pas", geeft Douvikas in een eerste reactie aan. "Ik had de luxe dat er meerdere clubs interesse hadden, maar ik had bij FC Utrecht het juiste gevoel. Dit is wat mij betreft de perfecte volgende stap in mijn carrière. FC Utrecht heeft, zo heb ik gehoord, fanatieke supporters. Ik kan niet wachten om hen te ontmoeten en om het shirt van FC Utrecht aan te trekken."

Doelgericht
Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de transfer. "Anastasios beschikt over een goede mentaliteit. Hij maakt indruk met zijn werklust en de power en energie die hij legt in zijn spel. Hij is een speler met veel potentie en is heel doelgericht in zijn acties. Dat hij op 21-jarige leeftijd al definitief is doorgebroken in Griekenland en zijn debuut heeft gemaakt voor de Griekse nationale ploeg, onderstreept dat. We zijn blij dat hij heel gericht voor FC Utrecht als volgende stap in zijn carrière heeft gekozen en zien een mooie toekomst met hem."