Zes weken 'niets doen' bij Ajax: 'Op bankje en op oma-stand fietsen'

Zes weken 'niets doen' bij Ajax: 'Op bankje en op oma-stand fietsen'

23-04-2021 19:18
28

Na tien weken blessureleed maakte Noussair Mazraoui donderdagavond zijn rentree bij Ajax. In het duel met FC Utrecht (1-1) kwam hij als invaller binnen de lijnen. Het was een lastige periode, zo geeft de vleugelverdediger toe.

"Dit was lastiger dan mijn vorige blessures", vertelt Mazraoui in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Ik kon volkomen niets doen. Ik moest puur uitrusten en geen intensieve dingen doen. Daarom is het extra lekker om weer op het veld te staan."

Het was een vervelende blessure voor Mazraoui, die absoluut geen risico's mocht nemen met zijn kwetsbare oog. "Je hebt maar twee ogen en die wil je je hele leven goed kunnen gebruiken. Als je normaal een paar keer knippert als je iets in je oog hebt gehad, verdwijnt de zwarte waas die je dan even hebt. Nu knipperde ik, maar bleef die waas hangen."

Dat het om een aparte blessure ging, maakte het lastig voor de vleugelverdediger. "Ik kreeg te horen dat ik zes weken niks mocht doen, zeker niet in de eerste paar weken. Normaal duik je bij een blessure de gym in en ga je daar zwoegen. Dan zeg je 'I will come back stronger' en dat soort dingen, maar nu was het op het bankje liggen en op oma-stand fietsen", sluit Mazraoui af.