'Barça denkt aan lang contract voor Messi, financiële situatie maakt deal lastig'

'Barça denkt aan lang contract voor Messi, financiële situatie maakt deal lastig'

23-04-2021 19:40 Laatste update: 20:20
35

Achter de schermen bij FC Barcelona wordt er hard gewerkt aan een contractvoorstel voor Lionel Messi. De verbintenis van de Argentijnse sterspeler loopt na dit seizoen af. President Joan Laporta zet een charmeoffensief in en is van plan Messi een voorstel te doen om voor drie seizoenen bij te tekenen.

Dat meldt de internationale tak van ESPN op basis van 'verschillende bronnen'. Door de financiële problemen kan de Spaanse grootmacht Messi echter niet betalen wat hij op dit moment verdient in Camp Nou, een bedrag van ongeveer 75 miljoen euro netto per jaar. Laporta zoekt daarom naar alternatieve methoden om de Argentijn langer binnenboord te houden.

Het plan is om Messi een langere aanbieding te doen, waardoor hij 'gecompenseerd' wordt. In plaats van een contract voor één seizoen met een hoger salaris, biedt de club Messi zekerheid over drie seizoenen met een wat lager salaris per jaar.

Messi gaf eerder al aan het liever van jaar tot jaar te bekijken, vooral omdat hij voor het einde van zijn carrière nog wil spelen in de Amerikaanse Major League Soccer. "Ik heb altijd de droom gehad om te leven in de Verenigde Staten, ook om te zien hoe de competitie daar is", liet Messi in een eerder interview met La Sexta al optekenen.