2000 supporters zien Willem ll cruciale zege boeken in strijd tegen degradatie

23-04-2021 20:36
71

Willem II heeft, onder toeziend oog van 2.000 fans in het Koning Willem II Stadion een zwaarbevochten overwinning geboekt op directe concurrent RKC Waalwijk. De ploeg van Zeljko Petrovic was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg, maar kwam niet verder dan één doelpunt. Het was genoeg voor de overwinning.

Terwijl de supporters zich richting hun plek begaven op de tribunes, trapten Willem II en RKC af. Onder luid gejuich werd de thuisploeg naar voren gejaagd, de aanwezigheid van de fans gaf Willem II duidelijk een steuntje in de rug. De ploeg kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Kostas Lamprou, maar liet na om de openingstreffer te maken. Sven van Beek was het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft, maar hij kopte een hoekschop van Mike Trésor tegen de lat.

In de tweede helft ging Willem II verder met waar het mee bezig was in de eerste helft. RKC werd vastgezet op de eigen helft en dat leverde al snel de 1-0 op. Vangelis Pavlidis schoot in eerste instantie tegen ploeggenoot Kwasi Wriedt aan, maar in de rebound was het alsnog raak voor de Griek. Het zorgde voor een vreugde-explosie op de tribunes in Tilburg, waar de fans van de thuisploeg uit hun dak gingen.Willem II verzuimde vervolgens de wedstrijd af te maken, waardoor RKC kans bleef maken op een punt.

Tot twee keer toe kwam de uitploeg gevaarlijk in de buurt van het doel van Willem II, maar Arijanet Muric stond twee keer in de weg.In de laatste minuten van de wedstrijd ging RKC op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leverde aan de andere kant van het veld veel ruimte op voor Willem II om te counteren. Invaller Mats Köhlert leverde de bal op een presenteerblaadje af bij Ché Nunnely, maar die had teveel tijd nodig en verspeelde de bal. Even later liet hij opnieuw na om de 2-0 te maken, maar de zege was al binnen.

De zege op RKC geeft Willem ll weer wat lucht in de strijd tegen degradatie. De Tilburgers staan nu met 25 punten op de vijftiende plaats met drie punten meer dan VVV-Venlo. RKC staat veertiende met 26 punten.