Onana 'had steeds aanvullende eisen' voor Ajax: 'Ajax zegt: wij gaan verder'

Onana 'had steeds aanvullende eisen' voor Ajax: 'Ajax zegt: wij gaan verder'

23-04-2021 22:01
145

Het lijkt er vooralsnog niet op dat Ajax en Andre Onana een akkoord gaan bereiken over een nieuw contract. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf weet dat het kamp-Onana steeds meer eisen neerlegde bij directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Omdat Onana een jaar aan de kant staat vanwege een dopingschorsing, wil Ajax zijn in 2022 aflopende contract verlengen. Maar daarin weten beide partijen elkaar niet te vinden. Ajax hoopte Onana voor meerdere jaren vast te leggen, terwijl de doelman maar voor één jaar extra bij wilde tekenen. "Dat was niet het grootste probleem. Ajax wilde tot 2024 of 2025, maar Onana had steeds aanvullende eisen", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Niemand zegt het precies, maar ik heb het gevoel dat Ajax z'n salaris ondanks de schorsing volledig doorbetaalt", zegt Verweij, die snapt dat Ajax er klaar mee is. "Als er dan steeds aanvullende eisen komen, is het op een gegeven moment genoeg. Nu zegt Ajax: wij gaan verder. Daarom is Pasveer in beeld gekomen."

"Als het aan de zaakwaarnemer van Onana ligt komen ze er alsnog uit, maar ik weet niet of Ajax daar nog voor openstaat. Ik denk het niet nu Pasveer is aangetrokken", aldus Verweij.