Zoutman kondigt vertrek bij FC Dordrecht aan na heet gesprek: 'Dit overvalt me'

Zoutman kondigt vertrek bij FC Dordrecht aan na heet gesprek: 'Dit overvalt me'

23-04-2021 22:25
15

FC Dordrecht neemt al na een half jaar afscheid van trainer Jan Zoutman. Een heet gesprek tussen trainer en clubleiding staat aan de basis van het afscheid, vertelt Zoutman aan het Algemeen Dagblad.

Zoutman nam het in december vorig jaar over van de ontslagen clubicoon Harry van den Ham. Hij vertelt dat er eind april een gesprek met de clubleiding op de agenda stond, maar zelf de knoop al doorgehakt heeft. Dat deed hij na de met 6-2 verloren uitwedstrijd bij FC Den Bosch van vorige week.

"Tijdens en na die wedstrijd is er door algemeen directeur Hans de Zeeuw op een dergelijke manier gereageerd op en gecommuniceerd over het verloop, én op het ook voor ons teleurstellende resultaat, dat ik mijn conclusies heb getrokken", zegt Zoutman tegen het AD. "Dat kon wat mij betreft niet door de beugel. Dat was te emotioneel in mijn ogen, waarbij vergeten werd dat we enkele weken eerder met 3-0 gewonnen hadden bij De Graafschap."

"Het klopt dat Jan bij mij heeft aangegeven niet verder te willen bij FC Dordrecht. Dat besluit kwam niet als een verrassing, maar het verrast mij wel dat het nu naar buiten komt", laat De Zeeuw weten. "We hadden namelijk met elkaar afgesproken om na afloop van het seizoen naar buiten te treden. Dat hij dit nu al doet, overvalt me."